Australië - Nederland WK 2014

Australië - Nederland wordt op woensdag 18 juni gespeeld in Porto Alegre. De groepswedstrijd Australië - Nederland is het tweede groepsduel op het WK 2014..

Tegenstander
Australië
Wedstrijdtype
Groepswedstrijd
Periode
WK 2014
Wedstrijddatum
18 June 2014
Tijdstip
18:00 uur
Stadion en plaats
Estádio José Pinheiro Borba, Porto Alegre
TV-commentator
Jeroen Grueter

18 June 2014

Australië - Nederland

2 3

Estádio José Pinheiro Borba, Porto Alegre

Australië – Nederland is de tweede groepswedstrijd voor Oranje op het WK 2014 in Brazilië. Het Nederlandse elftal speelt in Porto Alegre tegen Australië.

De ploeg van bondscoach Ange Postecoglou speelde in het eerste duel tegen Chili en verloor met 3-1. Wat dat betreft was de start van Nederland natuurlijk stukken beter met de 5-1 overwinning tegen Spanje. Australië zal dus alles gaan geven voor de overwinning, want anders kan de ploeg volgende week dinsdag alweer in het vliegtuig naar Australië stappen.

Australië – Nederland zal echter geen makkie worden voor Oranje. Nederland speelde drie keer eerder tegen Australië en won niet één van die duels. In 2009 werd voor het laatste een wedstrijd tussen Nederland en Australië gespeeld. Het Nederlands elftal van Bondscoach Bert van Marwijk speelde in Sydney met 0-0 gelijk in het vriendschappelijke duel tegen het Australië van Nederlander Pim Verbeek.

Een jaar eerder verloor Nederland in het Eindhovense Philips Stadion met 1-2 van Australië, mede door een rode kaart van Maarten Stekelenburg in de 44e minuut. Na een vroege goal van Klaas-Jan Huntelaar wisten Kewell en Kennedy de stand om te buigen in het voordeel van de Oceaniërs.

Australië mag sinds een aantal kwalificaties meedoen met Azië, en dat legt the Kangeroos geen windeieren. Via een vlot verlopen kwalificatie plaatste Australië zich voor het WK. Tommy Oar, speler van FC Utrecht is de bekendste speler van de Australiërs voor ons. De wedstrijd Australië – Nederland zal een belangrijke wedstrijd worden in de strijd om een plek in de achtste finale van het WK 2014.

Klik hier voor het complete WK speelschema.

Statistieken

Laatste wedstrijd
18 June 2014: Australie Nederland 2 - 3
Gewonnen
1x
Verloren
1x
Gelijkspel
2x

Selectie

Dit is de selectie van Australie – Nederland van 18 June 2014.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Louis van Gaal

Portretfoto Louis van Gaal Nederlands elftalBondscoach

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws