Nederland - Kazachstan Kwalificaties EK 2016

Nederland - Kazachstan is het eerste thuisduel voor Oranje in de EK 2016 kwalificatie. Nederland - Kazachstan spelen voor de eerste maal tegen elkaar.

Tegenstander
Kazachstan
Wedstrijdtype
Kwalificatiewedstrijd
Periode
Kwalificaties EK 2016
Wedstrijddatum
10 October 2014
Tijdstip
20:45 uur
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
TV-commentator
Jeroen Elshoff

10 October 2014

Nederland - Kazachstan

3 1

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Nederland – Kazachstan is het eerste duel van bondscoach Guus Hiddink op eigen bodem. Nooit eerder speelden Nederland en Kazachstan tegen elkaar, zowel in kwalificatie- als in oefenduels.

Kazachstan mag een heuse voetbaldwerg genoemd worden, ze bezetten momenteel de 127e plek op de FIFA-ranking, tussen landen als Aruba en Luxemburg. Oranje staat nog vierde op de lijst, maar de recente nederlagen tegen Italië en Tsjechië werken daar niet goed aan mee.

Tijd voor revanche tijdens het duel Nederland – Kazachstan dus. In de Amsterdam ArenA gaat Oranje op jacht naar drie punten. Met Arjen Robben weer terug in bloedvorm en voor de rest nauwelijks afmeldingen mag een overwinning op Kazachstan geen enkel probleem zijn.

Ibrahim Afellay zal tijdens Nederland – Kazachstan terugkeren in het elftal van Oranje. Dat is voor het eerst sinds 2012. Ook Gregory van der Wiel speelt weer eens een duel voor Nederland vanaf het begin. De overige namen zijn grotendeels hetzelfde als tegen Tsjechië.

Voor de positie van Guus Hiddink zou een stevige overwinning ook zeer welkom zijn. Mocht de bondscoach in de komende duels met Kazachstan en IJsland geen zes punten opleveren zal de druk flink toenemen.

Nederland – Kazachstan wordt uitgezonden door de NOS, dat de uitzendrechten voor de kwalificatieduels overgenomen heeft van SBS 6.

Statistieken

Laatste wedstrijd
10 October 2015: Kazachstan Nederland 1 - 2
Gewonnen
2x
Verloren
0x
Gelijkspel
0x

Selectie

Dit is de selectie van Nederland – Kazachstan van 10 October 2014.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Louis van Gaal

Portretfoto Louis van Gaal Nederlands elftalBondscoach

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws