IJsland - Nederland Kwalificaties EK 2016

IJsland - Nederland is het 3e duel in de EK 2016 kwalificatie voor Oranje. Op IJsland wordt het duel IJsland - Nederland op 13 oktober gespeeld in Reykjavik

Tegenstander
IJsland
Wedstrijdtype
Kwalificatiewedstrijd
Periode
Kwalificaties EK 2016
Wedstrijddatum
13 October 2014
Tijdstip
20:45 uur
TV-commentator
Jeroen Grueter

13 October 2014

IJsland – Nederland is drie dagen na de moeizaam gewonnen wedstrijd tegen Kazachstan het tweede duel in korte tijd van het Nederlands elftal in de EK kwalificatiereeks. In IJsland treft Oranje een team met veel bekende namen die in de eredivisie spelen of gespeeld hebben.

Onder meer Ajacied Kolbeinn Sigthorsson en Heerenveen-spits Alfred Finnbogason zijn van de partij bij Oranjes tegenstander, evenals AZ-speler Jóhann Berg Gudmundsson.

IJsland plaatste zich nog nooit voor een EK of WK, al waren ze er voor het WK 2014 dichtbij. De IJslanders eindigde in de poule achter Zwitserland als tweede en mocht daardoor deelnemen aan de Play-offs. Over twee duels bleek echter Kroatië net te sterk voor de mannen van bondscoach Lars Lagerbäck.

In de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van 2016 nieuwe kansen voor IJsland, aangezien de eerste twee landen zich rechtstreeks plaatsen. Nummer drie mag nog spelen voor Play-offs. IJsland is met zeges op Turkije en Letland in elk geval uitstekend begonnen aan de kwalificatie. Met zes punten staan ze fier aan kop in de poule van Oranje.

Bondscoach Guus Hiddink zal tijdens IJsland – Nederland vermoedelijk spelen in de zelfde opstelling als tegen Kazachstan. Ondanks de moeizaam tot stand gekomen zege was de bondscoach namelijk niet ontevreden over het spel van Oranje. Dat betekent dat Ibrahim Afellay opnieuw in de basis zal staan, evenals Gregory van der Wiel.

Statistieken

Laatste wedstrijd
3 September 2015: Nederland Ijsland 0 - 1
Gewonnen
9x
Verloren
2x
Gelijkspel
1x

Selectie

Dit is de selectie van Ijsland – Nederland van 13 October 2014.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Louis van Gaal

Portretfoto Louis van Gaal Nederlands elftalBondscoach

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws