Nederland - IJsland Kwalificaties EK 2016

Nederland - IJsland wordt gespeeld op 3 september 2015. Nederland - IJsland wordt alweer de zevende wedstrijd in de EK 2016 kwalificatie.

Tegenstander
IJsland
Wedstrijdtype
Kwalificatiewedstrijd
Periode
Kwalificaties EK 2016
Wedstrijddatum
3 September 2015
Tijdstip
20:45 uur
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Op TV
NPO 3 (NOS) om 20:00 uur

3 September 2015

Nederland - IJsland

0 1

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Nederland – IJsland wordt gespeeld op 3 september 2015 in de Amsterdam ArenA. Het wordt alweer de zevende wedstrijd in de EK 2016 kwalificatie. Oranje nam het eerder in de kwalificatie in Reykjavik ook al op tegen de IJslanders, dat duel ging met 2-0 verloren.

Tijd voor revanche dus voor de mannen van Oranje, waar Danny Blind zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach op de bank zit en Marco van Basten voor het eerst als zijn assistent. Winst in het thuisduel met IJsland is noodzakelijk om uitzicht te houden op de belangrijke tweede plek in Poule A, die rechtstreekse plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk betekent.

Mocht Oranje onverhoopt toch verliezen of gelijkspelen wordt het afhankelijk van de andere duels in de poule en heeft het plaatsing voor het EK niet meer in eigen hand.

Eerdere wedstrijden Nederland – IJsland

Tot nu toe speelde Oranje 11 keer tegen IJsland. Daarvan won Nederland er negen, speelde ze één keer gelijk en verloor het één keer. Die verliespartij was zoals gezegd op 13 oktober van het afgelopen jaar, toen Oranje in Reykjavik met 2-0 onderuit ging door twee doelpunten van Gylfi Sigurdsson.

Mede door die overwinning staat IJsland na zes wedstrijden in de poule met 15 punten bovenaan in groep A. Dat zijn er vijf meer dan Oranje en drie meer dan Tsjechië, dat later in de kwalificatie ook nog op bezoek moet in de Amsterdam ArenA.

De selecties van Nederland en IJsland

Bondscoach Danny Blind verraste enigzins met zijn selectie voor de duels met IJsland en Turkije. In de selectie van Oranje nam de bondscoach onder meer de jonge Ajacieden Kenny Tete en Jaïro Riedewald op.

Verder zien we toch veel vertrouwde namen terug in de selectie van Blind.

In de selectie van IJsland zien we onder meer oud-Ajacied Kolbeinn Sigthorsson, die zijn geld tegenwoordig verdient bij FC Nantes, en natuurlijk Finnbogason, oud-speler van SC Heerenveen. Ook Gylfi Sigurdsson, die in het heenduel twee doelpunten maakte, is van de partij.

De wedstrijd Nederland – IJsland wordt weer uitgezonden door de NOS.

Statistieken

Laatste wedstrijd
3 September 2015: Nederland Ijsland 0 - 1
Gewonnen
9x
Verloren
2x
Gelijkspel
1x

Selectie

Dit is de selectie van Nederland – Ijsland van 3 September 2015.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Louis van Gaal

Portretfoto Louis van Gaal Nederlands elftalBondscoach

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws