Costa Rica - Nederland WK 2014

Nederland - Costa Rica kwartfinale WK 2014. Aanstaande zaterdag spelen Nederland en Costa Rica in Salvador in de kwartfinale van het WK. om 22.00 uur..

Tegenstander
Costa Rica
Wedstrijdtype
Achtste finale
Periode
WK 2014
Wedstrijddatum
5 July 2014
Tijdstip
22:00 uur
Stadion en plaats
Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador
Op TV
NOS
TV-commentator
Frank Snoeks

5 July 2014

Costa Rica - Nederland

04 03

Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador

Aanstaande zaterdag staat de kwartfinale Nederland – Costa Rica op het programma. Nederland neemt het op zaterdag 5 juli in de kwartfinale van het WK 2014 op tegen Costa Rica. De wedstrijd vindt plaats in Salvador, waar het Nederlands elftal eerder aantrad tegen Spanje (5-1 winst).

Het zal zaterdag redelijk warm zijn in Salvador. De temperatuur zal rond de 28 graden liggen, maar aangezien Oranje pas om 17.00 uur plaatselijke tijd speelt zal het veel minder heet zijn dan afgelopen week in Fortaleza, waar de temparatuur steeg tot 39 graden in de zon. Het stadion van Salvador is het Fonte Nova stadion. Het stadion heeft een capaciteit van 50.000 toeschouwers.

Costa Rica wist in de achtste finale pas na strafschoppen te winnen van Griekenland. Bryan Ruiz is de enige echte bekende speler van het land, die bij FC Twente faam wist te maken. Het leverde hem een transfer naar Fulham op, maar dat was geen onverdeeld succes. Hij werd daarom afgelopen seizoen verhuurd aan PSV, waar hij nog wat momenten van glorie kende.

Ook Joel Campbell, eigendom van Arsenal, maar verhuurd aan Olympiakos, wist in een aantal duels nog het verschil te maken. Dit zijn de twee gevaarlijkste voetballers van Costa Rica. Het is afwachten of Nederland ook tegen deze tegenstander het verschil maakt!

Costa Rica moet het tegen Nederland wel doen zonder twee vaste verdedigers. Roy Miller miste ook al het duel met Griekenland, hij heeft last van een hamstringblessure. Ook Oscar Duarte moet de wedstrijd Nederland – Costa Rica aan zich voorbij laten gaan. Hij kreeg in het duel met Griekenland twee gele kaarten en dus rood en zal geschorst zijn tegen Oranje.

Nederland zal het tegen Costa Rica moeten doen zonder Nigel de Jong, die een blessure aan zijn lies heeft opgelopen. Of Oranje in een 1-4-3-3 of 1-5-3-2 gaat spelen is nog niet helemaal zeker. Memphis Depay zal vermoedelijk als linksback spelen en Dirk Kuyt op rechts.

 

Statistieken

Laatste wedstrijd
5 July 2014: Costa-rica Nederland 0 - 0
Gewonnen
0x
Verloren
0x
Gelijkspel
1x

Selectie

Dit is de selectie van Costa-rica – Nederland van 5 July 2014.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Louis van Gaal

Portretfoto Louis van Gaal Nederlands elftalBondscoach

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws