Vlag van Nederland

Wedstrijd Nederland - Mexico

De wedstrijd Nederland - Mexico is een half jaar na het WK het 2e oefenduel van het Nederlands elftal. De wedstrijd Nederland - Mexico in de Amsterdam ArenA

12 november 2014

Nederland - Mexico

2 3

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Nederland - Mexico

Tegenstander
Mexico (11e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2014
Wedstrijddatum
12 november 2014
Tijdstip
20:30 uur
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Op TV
SBS 6 om 19:30 uur
TV-commentator
Leo Oldeburger

De wedstrijd Nederland – Mexico is een half jaar na het WK het tweede oefenduel van het Nederlands elftal. De wedstrijd Nederland – Mexico wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA en zal gebruikt worden als testwedstrijd voor het EK-kwalificatieduel Nederland – Letland van vier dagen later.

Tijdens het WK 2014 in Brazilië stond het duel Nederland – Mexico op het programma in de achtste finale van het toernooi. Lange tijd leek Oranje op een nederlaag af te stevenen, maar late doelpunten van Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar (penalty) zorgden ervoor dat Nederland alsnog won van Mexico. Het gevolg van het toernooi is bekend.

Nederland en Mexico speelden in totaal zeven keer tegen elkaar. Vier keer won Nederland en twee keer was Mexico het sterkst. Tijdens het WK 1998 eindigde het duel tijdens de groepsfase in een gelijkspel.

Hiddink moest wel enkele tegenslagen zien te verwerken. Zo meldde Nigel de Jong zich al af met hamstringklachten en is Robin van Persie niet fit genoeg om te spelen. Arjen Robben speelt in elk geval wel mee, net als Jetro Willems, zo meldde Hiddink gisteren al.

Oranje zal zich optimaal voor willen bereiden op het duel met Letland van aanstaande zondag. Bondscoach Guus Hiddink zette zelfs zijn baan als bondscoach op het spel als Oranje de wedstrijd tegen Letland niet weet te winnen. Na drie nederlagen in vier duels zit er voor Oranje ook weinig anders op dan winnen.

Statistieken Nederland - Mexico

Laatste wedstrijd
7 oktober 2020: Nederland Mexico 0 - 1
Gewonnen
4x
Verloren
3x
Gelijkspel
1x

Nieuws over Nederland - Mexico