Op TV
NOS om 19:30 uur

Nederland - Spanje

0 1

Het moment waar heel de wereld en met name Nederland op heeft gewacht. Nederland moet nu eindelijk eens wereldkampioen worden. Spanje dat dat het EK al twee jaar eerder had gewonnen wilde niks liever dan na de Europese beker ook de Wereld beker om hoog houden. Het was een spannende wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen. Het was Arjen Robben aan Nederlandse zijde die een aantal grote mogelijkheden kreeg. Na 90 minuten voetbal bleef het 0-0. Nederland had al veel gele kaarten gekregen en uiteindelijk moest Heitinga vertrekken in de 109e min. Spanje had een man meer en sloeg in de 2e helft van verlenging toe. Het was Iniesta die het winnende doelpunt maakte. Oranje was verslagen en was wéér geen wereldkampioen geworden. Nederland had het hele toernooi niet haar beste voetbal laten zien, maar bereikte er wel de finale mee.