Duitsland - Nederland Oefenwedstrijden 2015

Op 17 november as. staat Duitsland - Nederland op het programma. De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was in november 2013.

Tegenstander
Duitsland
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2015
Wedstrijddatum
17 November 2015
Tijdstip
20:45 uur
Stadion en plaats
HDI-Arena, Hannover

17 November 2015

Duitsland - Nederland

Wedstrijd gestaakt

Op 17 november as. staat Duitsland – Nederland op het programma. Nu Nederland zich niet geplaatst heeft voor de play-offs voor het EK, spelen wij een oefenwedstrijd tegen aartsrivaal Duitsland. Op 17 november in Hannover zal Duitsland – Nederland de 41e ontmoeting tussen beide landen zijn.  Het was eerst nog even onduidelijk of de wedstrijd wel door zou gaan in verband met de gebeurtenissen in Parijs. Het Duitse team moest vrijdag noodgedwongen in het stadion de nacht doorbrengen, maar wilde de wedstrijd tegen  Nederland wel graag door laten gaan.

De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was in november 2013. De wedstrijd eindigde destijds in een bloedeloze 0-0.

Dit keer zal Oranje echter willen laten zien dat het ten onrechte het EK gaat missen en er alles aan doen om Duitsland te verslaan. Afgelopen vrijdag wist Nederland met 3-2 te winnen van Wales. Bondscoach Danny Blind kan tijdens deze wedstrijd niet beschikken over sterspeler Arjen Robben. Hij heeft ervoor gekozen om alleen in actie te komen tegen Wales. Daarnaast zijn Bazoer, Van Dijk en Elia geblesseerd afgehaakt. Als vervanger van Elia heeft Blind PSV aanvaller Jürgen Locadia opgeroepen. Hij kan zijn  debuut gaan maken tegen Duitsland.

Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Manuel Neuer, Jérôme Boateng, Jonas Hector en Leroy Sané ontbreken in de Duitse selectie. Neuer, Podolski en Schweinsteiger krijgen allemaal rust. Boateng en Hector zijn geblesseerd.Door de afwezigheid van het zestal blijven er nog maar achttien spelers over in de selectie van Duitsland.

 

Statistieken

Laatste wedstrijd
26 March 2024: Duitsland Nederland -
Gewonnen
12x
Verloren
16x
Gelijkspel
17x

Selectie

Dit is de selectie van Duitsland – Nederland van 17 November 2015.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws