Engeland - Nederland Oefenwedstrijden 2016

In maart 2016 staat de oefenwedstrijd Engeland - Nederland op het programma. Oranje miste het EK, maar Engeland zal wel aanwezig zijn op de eindronde.

Tegenstander
Engeland
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2016
Wedstrijddatum
29 maart 2016
Tijdstip
21:00 uur
Stadion en plaats
Wembley , London
Op TV
SBS 6 om 20:00 uur
TV-commentator
Leo Oldenburger

29 maart 2016

Engeland - Nederland

1 2

Wembley , London

Het Nederlands elftal speelt op 29 maart 2016 nóg een interessante vriendschappelijke interland: Engeland – Nederland. Na de 2-3 nederlaag tegen Frankrijk, tijdens de wedstrijd die vooral in het teken stond van Johan Cruijff, zal Oranje op Wembley de Engelsen treffen.

Voor Engeland maakt de wedstrijd tegen Nederland deel uit van de voorbereiding op het op het EK 2016. In deze voorbereiding treft de ploeg van bondscoach Roy Hodgson ook Spanje, Frankrijk en Duitsland. Tegen die laatste wist Engeland zaterdag na een 2-0 achterstand alsnog met 2-3 te winnen.

Engeland draaide een prima EK-kwalificatie en wist alle tien duels te winnen. Het land plaatste zich daarmee als een van de eerste voor het EK en klom naar de 9e plek op de FIFA-ranking.

Ook in het duel Engeland – Nederland wordt uitgebreid stilgestaan bij de dood van Johan Cruijff. Er zullen op Wembley in de 14e minuut portretten van de voetballegende worden opgelicht en de FA hoopt op een staande ovatie.

Engeland – Nederland in het verleden

Engeland – Nederland stond in het verleden al negentien keer op het programma. Vijf keer werd er gewonnen, negen keer gelijkgespeeld en eveneens vijf keer verloren. De doelcijfers zijn in het voordeel van Engeland: 24-28. De laatste ontmoeting met de Europese topploeg dateert van 29 februari 2012 toen Robben en Huntelaar Nederland naar de overwinning schoten (3-2).

Voor bondscoach Danny Blind is de oefenwedstrijd Engeland – Nederland nog een mooie gelegenheid om aan een nieuw team te gaan bouwen. Enkele dagen voor Engeland – Nederland stond ook de wedstrijd Frankrijk – Nederland op het programma. Zoals gemeld ging die met 2-3 verloren.

Voor het Nederlands elftal start op 6 september de WK-kwalificatie met een wedstrijd in en tegen Zweden.

Statistieken

Laatste wedstrijd
6 juni 2019: Nederland Engeland 3 - 1
Gewonnen
7x
Verloren
6x
Gelijkspel
9x

Selectie

Dit is de selectie van Engeland – Nederland van 29 maart 2016.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Laatste nieuws