Nederland - Duitsland Kwalificaties EK 2020

Het tweede duel in deze EK-kwalificatie is voor Oranje het duel Nederland - Duitsland. Na de openingswedstrijd tegen Wit-Rusland stuit Oranje nu al op de sterkste tegenstander van de poule, Duitsland.

2 3

Het tweede duel in de kwalificatie voor het EK 2020 was voor Oranje de beladen wedstrijd Nederland – Duitsland. Na een mooie overwinning op Wit-Rusland (4-0) kreeg het Nederlands elftal tegen de Duitsers de deksel op zijn neus. Bij rust stond het al 2-0 voor Duitsland. Die score wist Oranje na rust terug te brengen tot 2-2, maar in de 89e minuut maakte Duitsland alsnog de winnende treffer. Zijn we er toch weer ingetuind.

De historie van Nederland – Duitsland

De laatste twee keer haalde Oranje dus prima resultaten tegen de Duitsers, maar dat is lange tijd anders geweest. Daarvoor pakte Oranje voor het laatst de punten in 2005, tijdens een oefenduel. De laatste keer dat Duitsland werd verslagen in een officieel duel dateerde van 1992, toen Oranje op het EK won van de Duitsers.

In totaal speelde Nederland en (West)-Duitsland 42 keer tegen elkaar. Daarvan won Oranje er 11, werd 15 keer verloren en 16 keer deelden beide landen de punten. Oranje heeft nog even te gaan voordat die stand gelijk getrokken is dus.

Opstelling

Dit is de opstelling van Nederland – Duitsland van 24 March 2019 onder leiding van bondscoach Ronald Koeman.

Selectie

Dit is de selectie van Nederland – Duitsland van 24 March 2019.

Keepers

Jasper Cillessen

Portretfoto Jasper Cillessen Nederlands elftalNEC Nijmegen 65 interlands 63 tegendoelpunten

Stefan de Vrij

Portretfoto Stefan de Vrij Nederlands elftalInternazionale 59 interlands 3 doelpunten

Virgil van Dijk

Portretfoto Virgil van Dijk Nederlands elftalLiverpool 57 interlands 6 doelpunten

Denzel Dumfries

Portretfoto Denzel Dumfries Nederlands elftalInternazionale 44 interlands 6 doelpunten

Matthijs de Ligt

Portretfoto Matthijs de Ligt Nederlands elftalBayern München 41 interlands 2 doelpunten

Nathan Aké

Portretfoto Nathan Aké Nederlands elftalManchester City 37 interlands 5 doelpunten

Patrick van Aanholt

Portretfoto Patrick van Aanholt Nederlands elftalCrystal Palace 19 interlands 0 doelpunten

Hans Hateboer

Portretfoto Hans Hateboer Nederlands elftalAtalanta Bergamo 13 interlands 0 doelpunten

Middenvelders

Georginio Wijnaldum

Portretfoto Georginio Wijnaldum Nederlands elftalParis Saint-Germain 89 interlands 26 doelpunten

Frenkie de Jong

Portretfoto Frenkie de Jong Nederlands elftalFC Barcelona 51 interlands 2 doelpunten

Kevin Strootman

Portretfoto Kevin Strootman Nederlands elftalGenoa CFC 46 interlands 3 doelpunten

Steven Berghuis

Portretfoto Steven Berghuis Nederlands elftal AFC Ajax 45 interlands 2 doelpunten

Marten de Roon

Portretfoto Marten de Roon Nederlands elftalAtalanta 36 interlands 0 doelpunten

Davy Pröpper

Portretfoto Davy Pröpper Nederlands elftalBrighton & Hove Albion 19 interlands 3 doelpunten

Donny van de Beek

Portretfoto Donny van de Beek Nederlands elftalManchester United 19 interlands 3 doelpunten

Tonny Vilhena

Portretfoto Tonny Vilhena Nederlands elftal FK Krasnodar 15 interlands 0 doelpunten

Pablo Rosario

Portretfoto Pablo Rosario Nederlands elftalPSV 1 interland 0 doelpunten

Aanvallers

Memphis Depay

Portretfoto Memphis Depay Nederlands elftalFC Barcelona 88 interlands 44 doelpunten

Ryan Babel

Portretfoto Ryan Babel Nederlands elftalGalatasaray SK 69 interlands 10 doelpunten

Quincy Promes

Portretfoto Quincy Promes Nederlands elftalSpartak Moskou 50 interlands 7 doelpunten

Luuk de Jong

Portretfoto Luuk de Jong Nederlands elftalPSV 39 interlands 8 doelpunten

Steven Bergwijn

Portretfoto Steven Bergwijn Nederlands elftalAFC Ajax 29 interlands 7 doelpunten