Vlag van Nederland

Wedstrijd Nederland - Griekenland

Het Nederlands elftal speelt op 28 mei een oefenduel tegen Griekenland. Het duel Nederland - Griekenland wordt om 19.30 afgetrapt in de Grolsch Veste in Enschede.

28 mei 2020

Nederland - Griekenland

Wedstrijd gestaakt

Nederland - Griekenland

Tegenstander
Griekenland (54e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2020
Wedstrijddatum
28 mei 2020
Tijdstip
19:30 uur
Stadion en plaats
De Grolsch Veste , Enschede
Op TV
NPO om 18:45 uur

De wedstrijd tegen de Grieken, die zich niet geplaatst hebben voor het EK, is één van de twee oefenduels die Oranje speelt in laatste periode in aanloop naar het EK 2020. Het andere duel wordt ruim een week later op 6 juni gespeeld tegen Wales.

Nederland – Griekenland in het verleden

Oranje en Griekenland speelden in het verleden negen keer eerder tegen elkaar. Daarvan won het Nederlands elftal zeven keer, verloor éénmaal en speelde één keer gelijk.

Slechts eenmaal won Griekenland dus van het Nederlands elftal, maar dat was wel de laatste keer dat beide landen elkaar troffen. Op 1 september 2016 won Griekenland een oefenduel met 1-2 van het Nederlands elftal van toenmalig bondscoach Danny Blind.

Bekijk hier de beelden van dat duel:

De selectie van Griekenland

Griekenland heeft zich dan wel niet geplaatst voor het EK, toch heerst er weer positivisme onder de Grieken. Sinds John van ‘t Schip bondscoach is in het Zuid-Europese land lijkt de weg omhoog weer ingezet.

In 2004 werden de Grieken nog verrassend Europees kampioen, maar sindsdien kwam de klad erin. Nu wil de ploeg zich weer oprichten en gaan strijden voor een ticket voor het WK 2022 in Qatar. Van ‘t Schip: ‘Ik hoop dat de Griekse supporters dit team in de armen sluiten. Deze spelers hebben stuk voor stuk een prachtige toekomst voor zich. We hebben daarbij alle steun nodig, dus hopelijk kunnen we op deze weg doorgaan en wordt het nóg beter.’

Statistieken Nederland - Griekenland

Laatste wedstrijd
28 mei 2020: Nederland Griekenland -
Gewonnen
7x
Verloren
1x
Gelijkspel
1x

Nieuws over Nederland - Griekenland