Vlag van Nederland

Wedstrijd Nederland - Wales

Ook het laatste duel van Oranje in aanloop naar het EK 2020 is bekend. Op 6 juni staat namelijk de oefewedstrijd Nederland - Wales op het programma in de Rotterdamse Kuip. Het duel begint om 19.30 uur.

6 juni 2020

Nederland - Wales

Oefenwedstrijd
19:30 uur, De Kuip, Rotterdam

Nederland - Wales

Tegenstander
Wales (22e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2020
Wedstrijddatum
6 juni 2020
Tijdstip
19:30 uur
Stadion en plaats
De Kuip, Rotterdam
Op TV
NPO om 18:45 uur

De wedstrijd tegen Wales betekent voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman de laatste test voordat op 14 juni het EK voor Oranje begint met het duel tegen Oekraïne. Een dikke week voor het duel met Wales speelt Oranje ook nog een oefenduel tegen Griekenland. Dat duel, op 28 mei, wordt gespeeld in de Grolsch Veste in Enschede.

Nederland – Wales in het verleden

Acht keer eerder speelden Oranje en Wales tegen elkaar. Al die duels werden gewonnen door het Nederlands elftal. De laatste keer was in 2015, toen Oranje met 3-2 won in het Cardiff City Stadium.

Oranje, toen nog onder leiding van bondscoach Danny Blind, won onder meer door twee goals van Arjen Robben. Het eerste doelpunt werd die avond gemaakt door Bas Dost, die inmiddels bedankt heeft voor Oranje.

Bekijk hier de beelden van de overwinning in Cardiff:

De selectie van Wales

Gareth Bale is natuurlijk de grote ster van het nationale team van Wales. De aanvaller van Real Madrid is de grote vedette van de ploeg, die echter meer troeven heeft.

In 2014 behaalde het team met ongekende strijdlust namelijk nog de halve finale van het EK, en dat was natuurlijk niet alleen maar aan Gareth Bale te danken. Het was de eerste keer dat Wales meedeed aan een eindronde en direct reikte het team van bondscoach Coleman tot de halve finales, waarin verloren werd van Portugal.

De meeste spelers van Wales spelen in de Engelse Premier League of League one. De vechtmachine die Wales kan zijn wordt de spelers daar natuurlijk aangeleerd.

Statistieken Nederland - Wales

Laatste wedstrijd
13 november 2015: Wales Nederland 2 - 3
Gewonnen
8x
Verloren
0x
Gelijkspel
0x

Nieuws over Nederland - Wales