Vlag van Nederland

Wedstrijd Bosnië en Herzegovina - Nederland

Het derde duel in de tweede editie van de Nations League is Bosnië-Herzegovina - Nederland. Het duel wordt gespeeld in Bosnië en betekent het eerste uitduel van Nederland in deze Nations League.

11 oktober 2020

Bosnië en Herzegovina - Nederland

Nations League
18:00 uur,

Bosnië en Herzegovina - Nederland

Tegenstander
Bosnië en Herzegovina (49e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Nations League
Periode
Nations League 2020-2021
Wedstrijddatum
11 oktober 2020
Tijdstip
18:00 uur
Op TV
NOS om 17:00 uur

Het derde duel in de tweede editie van de Nations League is Bosnië-Herzegovina – Nederland. Het duel wordt op 11 oktober 2020 gespeeld in Bosnië en betekent het eerste uitduel van Nederland in deze Nations League. Na de thuisduels met Polen en Italië in september is oktober de maand van de uitduels voor Oranje. Vier dagen na het duel in Bosnië-Herzegovina speelt Oranje in en tegen Italië.

Bosnië-Herzegovina – Nederland in het verleden

Nederland en Bosnië-Herzegovina speelden nog niet eerder tegen elkaar. Pas na het uiteenvallen van Joegoslavië kreeg Bosnië een eigen nationale team, maar sindsdien zijn beide landen elkaar nog niet tegen gekomen.

Bosnië wist zich nog nooit te plaatsen voor een eindtoernooi. Voor het EK 2020 kan het land zich nog via de Play-offs plaatsen.

De selectie van Bosnië-Herzegovina

Dé sterspeler van Bosnië-Herzegovina is natuurlijk Edin Dzeko, tevens de aanvoerder van het nationale elftal. De inmiddels 34-jarige spits is recordinternational en topscorer aller tijden en is bezig aan zijn laatste kunstje in het nationale team.

Voor de rest kent Bosnië veel spelers die over heel Europa verspreid spelen. Weinig selectiespelers zijn actief in de Bosnische competitie.

Statistieken Bosnië en Herzegovina - Nederland

Laatste wedstrijd
30 november 1999
Gewonnen
0x
Verloren
0x
Gelijkspel
0x

Nieuws over Bosnië en Herzegovina - Nederland

We konden geen nieuwsberichten (meer) vinden.