Vlag van Nederland

Wedstrijd Italië - Nederland

14 oktober 2020

Italië - Nederland

Nations League
20:45 uur,

Italië - Nederland

Tegenstander
Italië (13e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Nations League
Periode
Nations League 2020-2021
Wedstrijddatum
14 oktober 2020
Tijdstip
20:45 uur
Op TV
NOS om 20:00 uur

Het vierde duel in de Nations League van dit jaar is Italië – Nederland. Op 14 oktober wordt het duel in Italië gespeeld. Drie dagen na het uitduel Bosnië en Herzegovina – Nederland.

Begin september spelen Nederland en Italië ook al tegen elkaar. Dan speelt Oranje in eigen huis tegen de Italianen, die net als Oranje in een nieuwe fase terechtgekomen zijn.

Italië – Nederland in het verleden

Van de 21 keer dat Oranje en Italië elkaar troffen won Oranje slechts driemaal. Negen keer speelden de landen gelijk en negen keer wonnen de Italianen.

Daarna oefenden beide landen alleen nog tegen elkaar. De laatste keer dat Italië – Nederland op het programma stond was in 2018, toen werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

De selectie van Italië

Zoals hierboven benoemd is Italië net als Oranje bezig met een nieuwe fase. Het WK 2018 werd gemist en dat betekende dat de Italianen wilden verjongen. Oude bekenden is afscheid genomen en de nieuwe garde moet het overnemen.

Of Italië daardoor alweer mee kan doen om de prijzen is de vraag. Een mooie testcase voor Oranje dus, dat volgend jaar hoge ogen wil gooien op het EK 2020, dat een jaar uitgesteld werd.

 

Statistieken Italië - Nederland

Laatste wedstrijd
7 september 2020: Nederland Italie 0 - 1
Gewonnen
3x
Verloren
9x
Gelijkspel
9x

Nieuws over Italië - Nederland