Vlag van Nederland

Wedstrijd Polen - Nederland

Op 15 november 2020 is Polen - Nederland het laatste groepsduel van Oranje in deze Nations League. In Polen zal mogelijk definitief de beslissing vallen of Oranje naar de Final Four zal mogen afreizen of niet. 

18 november 2020

Polen - Nederland

Nations League
20:45 uur,

Polen - Nederland

Tegenstander
Polen (19e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Nations League
Periode
Nations League 2020-2021
Wedstrijddatum
18 november 2020
Tijdstip
20:45 uur
Op TV
NPO om 20:00 uur

Op 15 november 2020 is Polen – Nederland het laatste groepsduel van Oranje in deze Nations League. In Polen zal mogelijk definitief de beslissing vallen of Oranje naar de Final Four zal mogen afreizen of niet.

Nederland – Polen in het verleden

Het Nederlands elftal en Polen hebben vijftien keer eerder tegen elkaar gespeeld. De laatste keer dat beide landen de degens kruisten was tijdens een vriendschappelijke interland in aanloop naar EK 2016, waar Oranje ontbrak en Polen wel aanwezig was.

Van de vijftien interlands wist Oranje er 6 te winnen, werd er zes keer gelijkgespeeld en won Polen drie keer. De laatste nederlaag van Oranje tegen Polen was in 1979.

De selectie van Polen

De beste en bekendste speler van Polen is natuurlijk spits Lewandowski, die vergezeld wordt door voormalig Ajacied Arek Milik. Het zijne echter niet alleen de spitsen die Polen een geduchte tegenstander maken. De namen op het middenveld en achterin zijn misschien minder bekend, maar er staat wel een stevig team.

Polen staat altijd in de top 25 van de FIFA-ranking. Op het EK 2016 verloor Polen in de kwartfinale van de latere winnaar Portugal. Tijdens WK 2018 werden de Polen al in de groepsfase uitgeschakeld in een poule met Japan, Colombia en Senegal.

Statistieken Polen - Nederland

Laatste wedstrijd
4 september 2020: Nederland Polen 1 - 0
Gewonnen
6x
Verloren
3x
Gelijkspel
6x

Nieuws over Polen - Nederland