Vlag van Nederland

Wedstrijd Nederland - Mexico

In oktober is de oefenwedstrijd Nederland - Mexico ingepland. Enkele dagen voor de Nations League duels tegen Bosnië Herzegovina en Italië zal het oefenduel met de Mexicanen in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gespeeld worden. 

7 oktober 2020

Nederland - Mexico

0 0

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Nederland - Mexico

Tegenstander
Mexico (11e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2020
Wedstrijddatum
7 oktober 2020
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Op TV
NOS

In oktober is de oefenwedstrijd Nederland – Mexico ingepland. Enkele dagen voor de Nations League duels tegen Bosnië Herzegovina en Italië zal het oefenduel met de Mexicanen in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gespeeld worden.

We kennen Mexico natuurlijk nog goed van het WK 2014, toen Oranje in de achtste finales ternauwernood wist te winnen van de Mexicanen, mede door een benutte strafschop van Klaas-Jan Huntelaar. De Mexicanen zijn nog altijd boos over de schwalbe die Arjen Robben gemaakt zou hebben.

Nederland en Mexico in het verleden

Het Nederlands elftal speelde acht keer eerder tegen de Mexicanen en won daarvan de helft van de wedstrijden. Drie keer werd er verloren en één keer werd het gelijk.

De laatste keer was een vriendschappelijk duel in 2014, toe Mexico met 3-2 won in Amsterdam. Eerder dat jaar won Oranje tijdens het WK 2014 zoals hierboven in extremis van de Mexicanen.

De selectie van Mexico

We kennen Mexico natuurlijk met name van de spelers die in de Eredivisie actief zijn, of zijn geweest. Spelers als Lozano, Alvarez en Rodriguez spelen allen in het Mexicaanse nationale team.

Statistieken Nederland - Mexico

Laatste wedstrijd
12 november 2014: Nederland Mexico 2 - 3
Gewonnen
4x
Verloren
3x
Gelijkspel
1x

Nieuws over Nederland - Mexico