Vlag van Nederland

Wedstrijd Nederland - Noord-Macedonië

De derde wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK 2020 dat in juni en juli 2021 gehouden wordt is Nederland - Noord-Macedonië. Dat land plaatste zich in november via de play-offs voor het eindtoernooi en voegt zich daarmee bij de poule van Nederland, Oostenrijk en Oekraïne.

21 juni 2021

Nederland - Noord-Macedonië

Groepswedstrijd
18:00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Nederland - Noord-Macedonië

Tegenstander
Noord-Macedonië (65e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Groepswedstrijd
Periode
EK 2020
Wedstrijddatum
21 juni 2021
Tijdstip
18:00 uur
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Op TV
NPO om 17:00 uur

De derde wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK 2020 dat in juni en juli 2021 gehouden wordt is Noord-Macedonië. Dat land plaatste zich in november via de play-offs voor het eindtoernooi en voegt zich daarmee bij de poule van Nederland, Oostenrijk en Oekraïne.

Nederland – Noord-Macedonië in het verleden

Het Nederlands elftal speelde vier keer eerder tegen FYR Noord-Macedonië, zoals het land sinds 2019 heet. Twee keer won Oranje, maar ook twee keer werd er gelijkgespeeld tegen het kleine land dat vroeger bij Joegoslavië hoorde.

De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was in 2009, tijdens de kwalificatie voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Nederland won die beide duels in de kwalificatie overigens wel. Thuis met 4-0 en uit met 2-1. Voorafgaand aan het WK 2006 ging het een stuk moeizamer. Macedonië hield het Nederlands elftal toen twee keer op een gelijkspel.

Zie hieronder de hele moeizame uitzege in de kwalificatie voor het WK 2010:

De selectie van Noord-Macedonië

We kennen maar weinig spelers van Noord-Macedonië. Veruit de bekendste speler is Goran Pandev, die zijn droom ziet uitkomen met deelname aan het EK komende zomer. De spits, 37 jaar inmiddels, schoot zijn land zelfstandig naar het EK in het play-off duel met Georgië. ‘Ik ben zó gelukkig…’, zei een huilende Pandev na afloop van dat duel. ‘Ik heb in mijn loopbaan al veel van dit soort wedstrijden gespeeld en ik denk dat mijn ervaring het team heeft geholpen bij het behalen van dit succes.’

Naast Pandev zijn er nog een paar spelers die in de gaten gehouden moeten worden. Zo speelt de jonge Eljif Elmas bij Napoli en de ervaren spits Ilija Nestorovski van Udinese moet ook niet alleen gelaten worden.

Statistieken Nederland - Noord-Macedonië

Laatste wedstrijd
1 april 2009
Gewonnen
2x
Verloren
0x
Gelijkspel
2x

Nieuws over Nederland - Noord-Macedonië