Vlag van Nederland

In het algemeen dagblad reageren drie mannen op de beslissing van de FIFA om het interlandvoetbal te verplaatsen van de zaterdag en woensdag naar de vrijdag en dinsdag. Behalve de trainers, die hun spelers eerder terug hebben, lijkt niemand er blij mee.

Foppe de Haan reageert in de krant:”Als ik zou mogen kiezen tussen de vrijdag- of zaterdagavond kies ik natuurlijk voor het laatste. Op zaterdag kom je van het veld en kijk je ‘s avonds thuis lekker naar het voetbal.”

Het nodigt ook niet uit voor kinderen volgens de Haan: “Voetbal is ongelooflijk populair. Dat moeten we zeker zo houden. Dus moet je de jeugd voor je winnen. Maar deze opzet van het interlandvoetbal is inderdaad helemaal niet in het voordeel van kinderen. Het is goed om er heel serieus over na te denken of je dit dus wel wilt.”

Volgens marketinggoeroe Frank van de Wall Bake hoort voetbal in het weekend: “Voetbal hoort gewoon in het weekend gespeeld te worden. Zoals het nu gaat, is belachelijk.” Hij noemt het zelfs een ‘miskleun’: “Dat zie je aan het verschil in kijkcijfers. Dit kost geld. Minder kijkers betekent minder reclame-inkomsten.”

Evert Ten Napel, verslaggever is het ook niet eens met de verandering: “Daar hadden ze nooit aan moeten beginnen. Als je dan toch wilt vasthouden aan deze idiote planning begin dan in ieder geval om 7 uur of half 8 met voetballen.’

Lees meer over: ,