Oranje heeft zich geplaatst voor het WK in Brazilië. Nederland won met 0-2 van Andorra, terwijl Roemenië verloor van Turkije. Hierdoor is de ploeg van Louis van Gaal officieel verzekerd van een WK-ticket.

Oranje moest zich revancheren voor het teleurstellende gelijkspel tegen Estland, maar liet in de eerste helft weinig zien. De bal werd traag rondgespeeld en Nederland kwam maar moeilijk door de verdedigende muur van Andorra heen. Er kon daarom voor rust geen serieuze kans genoteerd worden.

In de tweede helft bracht Van Gaal een aanvallende wissel: Adam Maher kwam in de ploeg voor Jetro Willems. Oranje liet de bal sneller rondgaan en werd dreigender. In de 50e minuut brak Robin van Persie de ban door net buiten de 16 prachtig binnen te schieten.

Vijf minuten later was het opnieuw raak: doelman Ferran Pol verslikte zich in een hoge bal en Van Persie kon opnieuw scoren. Dat brengt hem op 38 treffers voor Oranje, waardoor hij tweede staat in de eeuwige topscorerlijst van het Nederlands elftal. Alleen Patrick Kluivert gaat de Manchester United-spits nog voor.

Zo was deze uitwedstrijd opnieuw een vrij flets optreden van Oranje – nog nooit werd er met minder dan drie doelpunten gewonnen van Andorra – maar mogen we ons in ieder geval wel gaan opmaken voor het WK in Brazilië! Op 11 en 15 oktober speelt het Nederlands elftal zijn laatste kwalificatiewedstrijden tegen respectievelijk Hongarije en Turkije.