In de aanloop naar het WK werden heel veel mensen gevraagd naar Oranje, hoever gaan we komen op het WK2010? Coaches, oud-spelers en zelfs banken maakte berekeningen. We hebben ze op een rijtje gezet en daar berusten we dan maar in:

Coaches

Guus Hiddink
“De eindoverwinning is een illusie, die we altijd mogen hebben en die al tientallen jaren leeft, wij verwachten dat altijd van Nederland, totdat we weer in staat blijken om onszelf misschien in eigen voet te schieten.”

Foppe de Haan
“Als die jongens dan echt komen om de wereld te laten zien hoe goed we zijn, dan zouden we wel eens heel ver kunnen komen. Maar het is niet zo dat we favoriet zijn. Favorieten zijn voor mij Spanje en Brazilië. Maar Nederland is wel een gevaarlijke outsider.”

Oud-internationals

Edgar Davids
“Of Nederland tijdens het WK een kans maakt? Ze zijn in staat om de finale te halen. Oranje is in balans.”

Patrick Kluivert
“Het zou geweldig zijn, als ze de finale halen, Nederland heeft een goede ploeg. Als de conditie goed is, moeten ze ver kunnen komen.”

Aron Winter
“Ik verwacht heel van van dit Oranje, veel jongens zijn in de bloei van hun leven. Er is perspectief.’ Het is belangrijk dat de spelers van nu zich concentreren op hun doel. Zich niet laten afleiden. Met een beetje geluk erbij kan er dan iets moois ontstaan.”

Jaap Stam
“We hebben natuurlijk uitzonderlijke kwaliteiten, maar op dit moment denk ik dat anderen meer kans hebben, ik denk dat het toch weer tussen de standaard landen gaat. Spanje heeft de grootste kans en Argentinië en Brazilië behoren net zo goed tot de favorieten.”

Banken, wedkantoren e.a.

Zwitserse Bank
“De kans dat Nederland door de eerste ronde komt is 68 procent, de kans om de halve finale te halen 34 procent en de kans om wereldkampioen te worden 8 procent. Niet gering. Nederland hoeft alleen de erkende voetbalgrootmacht Brazilië (22 procent), de nooit opgevende Duitsers (18 procent) en het bij grote toernooien altijd lastige Italië (13 procent) voor zich te dulden.”

JP Morgan
“Engeland wordt deze zomer in Zuid-Afrika wereldkampioen voetbal. Dat stelde de Amerikaanse bank JP Morgan woensdag, na uitvoerige analyses. In de finale wint Engeland na strafschoppen van Spanje. Oranje haalt de halve finale.”

Wedkantoor Unibet
“De kansen voor Oranje zijn volgens de bookmakers toegenomen. Gokkers kregen eerst nog veertien keer hun inzet uitbetaald bij een wereldtitel voor Oranje. Inmiddels is die notering naar beneden bijgesteld tot 11,00:1. Nederland is daarmee vijfde. Achter Spanje staat Brazilië met 6,00:1 op de tweede plaats. Engeland (8,00:1) is derde, Argentinië (8,50:1) vierde.”

FIFA 2010 World Cup South Africa
“Nederland bereikt de kwartfinale waar het met een nipte 3-2 nederlaag wordt verslagen door Brazilië. De zwakke plek van Nederland is volgens de simulatie de verdediging, maar wanneer de Grote Vier – Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart – worden opgesteld wint Nederland vrij eenvoudig.”

En wat denkt u?
Volgens de peiling op MeemetOranje.nl gaat 55% uit van het kampioenschap, daarna volgt de kwartfinale met 21% en daarna nog de halve finale met 16%.

Al met al, kunnen we ons opmaken voor een mooi en spannend toernooi. Nog een paar uur en dan begint Nederland – Denemarken. Alvast veel plezier!