Het Nederlands elftal neemt het vanavond om 20.30 uur in de Amsterdam ArenA op tegen Colombia. De Zuid-Amerikanen zijn de nummer vier van de FIFA-ranglijst, dus Oranje kan de borst nat maken. Daarnaast mist Oranje ook nog eens een paar sterkhouders, waardoor de hoop op een goede afloop nog meer afnam.

De bekendste speler van de Colombianen is Radamel Falcao, spits van AS Monaco. ‘El Tigre’, zoals de bijnaam van de superspits luidt, wist afgelopen donderdag ook te scoren in de wedstrijd tegen de sterke Belgen. Verder is onder andere PSV’er Santiago Arias van de partij in Amsterdam.

Bondscoach Louis van Gaal moet improviseren met zijn opstelling. Onder andere Robin van Persie, Arjen Robben en Nigel de Jong zijn afwezig. Daardoor is er een basisplaats voor onder meer Stijn Schaars, Memphis Depay en ook Ajacied Joël Veltman.

Oranje speelt vanavond voor het eerst in de historie tegen Colombia. Mocht het Nederlands elftal vanavond gelijkspelen of winnen dan sluit het 2013 ongeslagen af. Op 6 december zal de loting volgen voor het WK in Brazilië. Colombia is dan één van de mogelijke tegenstanders.

De complete opstelling van Oranje tegen Colombia vind je hier.

Hier de feiten over de wedstrijd Nederland – Colombia nog eens op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Colombia (4e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefeninterland
Aanvang wedstrijd: 20:00 (19/11/2013)
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: SBS 6, 20:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger

Wil jij wedden op de wedstrijd Nederland – Colombia, met €50,- gratis speelgeld? Klik hier!