Het Nederlands elftal neemt het in de poulefase van het WK voetbal 2014 in Brazilië op tegen Spanje, Chili en Australië.

Op vrijdag 13 juni start Oranje direct met het duel tegen de regerend wereldkampioen Spanje. In 2010 verloor Oranje de finale van het WK in Zuid-Afrika tegen de Spanjaarden. De wedstrijd wordt gespeeld in Salvador, een kleine 1,5 uur vliegen van Rio de Janeiro, de uitvalbasis van Oranje.

De tweede wedstrijd van Oranje vindt op 18 juni plaats in Porto Alegre. Het Nederlands elftal neemt het dan op tegen Australië. Het derde groepsduel speelt Oranje tegen Chili, vermoedelijk nu al een allesbeslissend duel. Het duel wordt gespeeld in Sao Paulo. Oranje speelt de wedstrijd tegen Spanje om 22.00 uur, en tegen Australië en Chili om 18.00 uur Nederlandse tijd. In Brazilië is het een aantal uur eerder.

Salvador is een speelstad in het Oosten van Brazilië. Oranje, dat in een hotel in Rio de Janeiro zit, treft het met die speelstad, al zal het wel warm zijn. Op 13 juni speelt Oranje hier de wedstrijd tegen Spanje.

In Sao Paulo en Porto Alegre is het een stuk minder warm, daar speelt Oranje op 18 juni en 23 juni in gunstige omstandigheden tegen respectievelijk Australië en Chili. Die beide steden zijn makkelijk te bereiken vanuit Rio de Janeiro.

Later meer details over de speelsteden van Oranje.