Bruno Martins Indi is één van de zeven Feyenoorders die zich woensdagmiddag mocht melden op de trainingsstage in Hoenderloo. De sterke verdediger is niet bang dat de Feyenoorders elkaar weg zullen concurreren.

Martins Indi is niet helemaal tevreden over zijn eigen prestatie het laatste jaar: “De laatste weken koos Ronald Koeman soms voor andere jongens, hij heeft me ook uitgelegd waarom. Vooral mentaal heb ik daar veel van geleerd.”

Een van de andere Feyenoorders bij Oranje is Terence Kongolo, die op dezelfde plek speelt als Martins Indi. Toch ziet hij hem niet direct als concurrent: “Ik ben mijn eigen concurrent. Zo bekijk ik het echt. Dat geldt ook voor de anderen. Iedereen is hier omdat hij voldoende talent heeft om opgeroepen te worden. Je moet van je eigen kwaliteiten uitgaan.”

Hij wenst zijn teammaat vooral veel plezier toe: “Ik heb tegen hem gezegd dat hij moet genieten, veel plezier moet hebben en niet te veel met andere spelers bezig moet zijn. Hij is gelukkig niet echt een zenuwachtig type.”

Kongolo houdt zich inderdaad niet echt bezig met anderen. “Ik ga m’n best doen en kijken wat de trainer van me vindt.” Kongolo durft nog niet verder te kijken. “Ik probeer deze trainingen alles te geven, ik kijk nog niet verder.

Last van spanning voelt Kongolo niet echt. “In het begin wel, maar ben nu ontspannen.”