Vlag van Nederland

Rechtsback Paul Verhaegh heeft geblesseerd de training van Oranje verlaten. De verdediger greep aan het einde van de besloten training naar zijn rechterenkel en verliet het veld van het Cascade Resort in Lagos.

De selectie van bondscoach Louis van Gaal trainde zaterdag opnieuw achter gesloten deuren. Echt gesloten was het niet, aangezien je vanaf de openbare weg alles kon volgen.

Robin van Persie volgde een apart programma, hij is nog herstellende van een knieblessure en men gaat voorzichtig met de aanvoerder van Oranje om.

Van Gaal trainde het nieuwe systeem met hetzelfde elftal als de afgelopen week. Jasper Cillessen was de keeper en de defensie bestond uit Daryl Janmaat, die hersteld is van zijn verrekte enkel, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi en Patrick van Aanholt.

Het middenveld van de waarschijnlijke basisploeg bestond opnieuw uit Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Daley Blind. Jeremain Lens verving aanvoerder Van Persie als aanvalspartner van Arjen Robben.

Het Nederlands elftal blijft nog tot dinsdag in Lagos. Daarna werkt Oranje toe naar Nederland – Ghana, volgende week zaterdag in de Kuip.

Update 15.00 uur:
Een woordvoerder van de KNVB meldt dat de blessure van Verhaegh meevalt. “Hij heeft slechts een lichte verrekking opgelopen”, laat hij weten.

Lees meer over: , ,