Michel Vorm is één van de vier doelmannen die nog kans maken om mee te gaan naar het WK in Brazilië. De 30-jarige keeper van Swansea City is tevreden over het trainingskamp van de afgelopen weken: “Het gaat goed. We hebben veel getraind, in een korte periode. Het bevalt me wel”, aldus Vorm tegen de Telegraaf.

Vorm hoopt dat hij ‘gewoon’ bij Oranje blijft en niet die ene doelman is die af moet vallen: “Ik hoop dat ik me geen zorgen hoef te maken over welke keeper er nog gaat afvallen. Sinds 2009 zit ik, mits ik fit ben, onafgebroken bij het Nederlands elftal. Ik hoop die periode zo lang mogelijk door te trekken.”

Vergeleken bij zijn concurrenten Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Tim Krul is Vorm een routinier. “Het voordeel ten opzichte van de andere jongens is dat ik al langer deel uitmaak van de selectie, waardoor ik weet wat er op een WK staat te gebeuren. Feit blijft wel dat ik vol aan de bak moet. En dat doe ik ook.”

De spelers van Oranje horen voorafgaand aan Nederland – Ghana welke spelers af zullen vallen. Woensdag wordt in de ArenA nog Nederland – Wales gespeeld.