Vanavond wordt met de wedstrijd Nederland – Chili bepaald wie er groepswinnaar wordt van poule B. Het duel in Sao Paulo begint om 18.00 Nederlandse tijd.

Beide landen hebben zich al geplaatst voor de volgende ronde, maar gezien het vervolg van het toernooi lijkt de wedstrijd toch wel van groot belang. De nummer twee komt namelijk in een op papier veel lastiger schema terecht dan de groepswinnaar.

Het begint al met de tegenstander in de achtste finale. De verliezer van vanavond treft in de volgende ronde waarschijnlijk Brazilië, dat vanavond om 22.00 uur tegen Kameroen de groepswinst in poule A veilig kan stellen. De nummer één van de poule van Nederland treft Kroatië of Mexico als tegenstander in de achtste finale. Allemaal geen makkie, maar zowel Nederland als Chili zal gastland Brazilië vermoedelijk liever ontlopen.

Daarnaast volgt bij een overwinning in de achtste finale dan in de kwartfinale vermoedelijk een treffen met Costa Rica of Ivoorkust. Dat is op papier toch ook lekkerder dan Colombia, Italië of Uruguay, die aan de linkerkant van het schema terecht zullen komen.

Vanaf de halve finale maakt het natuurlijk niks meer uit, aangezien de tegenstander dan vermoedelijk toch Duitsland, Argentinië, Frankrijk, of welk ander sterk land dan ook zal heten.