Bondscoach Louis van Gaal en zijn assistent Patrick Kluivert kijken allebei met vertrouwen uit naar de wedstrijd Nederland – Argentinië aanstaande woensdag in Sâo Paulo.

Van Gaal was niet bijster onder de indruk van de Argentijnen tegen België: “Ik heb alleen de eerste helft gezien”, aldus Van Gaal. “Ze maakten een mazzelgoal en gingen vervolgens alleen maar tegenhouden. Dat heeft allemaal niks met het spelsysteem te maken, maar meer met hoe je het uitvoert. Ik denk dat we wel kansen hebben tegen Argentinië. Maar we gaan de beelden bekijken en dan komen we met een plan de campagne.”

Patrick Kluivert, assistent van Van Gaal denkt ook dat Argentinië te pakken is: “Ze hebben een geweldige ploeg, het gaat zwaar worden voor ons, maar ook voor hen. Argentinië heeft spelers met geweldige individuele kwaliteiten. Maar wij hebben ook spelers die wedstrijden met één actie kunnen beslissen.”

Kluivert gaat daar dieper op in: “Hoe wij Messi gaan stoppen? Hoe gaan zij Robben stoppen? Messi is een geweldige speler.”

“Onze spelers zullen wel vermoeid zijn, zeker, maar dat geldt ook voor Argentinië. Fysiek zijn we nu goed en we hebben vier dagen om te rusten, vier dagen is veel.”