Bondscoach Guus Hiddink moet zich zeer binnenkort melden in Zeist om zijn functioneren als bondscoach te evalueren. Na de 2-0 nederlaag tegen IJsland ziet de voetbalbond KNVB zich genoodzaakt om snel in gesprek te gaan met Hiddink.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen is geschrokken van het spel en niveau van Oranje en wil snel om tafel met Hiddink: “Daar waar we het de vorige keer als een incident hebben betiteld, begint het nu een structureel karakter te krijgen”, zei Van Oostveen. “Dat betekent dat we sneller zullen gaan evalueren dan de vorige keer.”

Oranje verloor sinds de aanstelling van Hiddink drie van de vier wedstrijden. Eerst was in een oefenwedstrijd Italië te sterk en daarna werd ongelukkig verloren van Tsjechië. Waar de KNVB dat nog als incidenten zag lijkt er na de nederlaag tegen IJsland toch structureel iets niet lekker te ziten.

Van Oostveen sprak klare taal tegen de aanwezige journalisten: “Ik heb, denk ik, hetzelfde gezien als jullie. We zullen gaan evalueren en dat zal scherper en sneller zijn dan de vorige keer. Op basis daarvan komen we wel weer bij jullie terug.”