Het afscheid van bondscoach Guus Hiddink bij het Nederlands elftal is slechts een kwestie van tijd. Volgens het Algemeen Dagblad gaan de bondscoach en de voetbalbond de komende tijd op zoek naar een geschikte oplossing om uit elkaar te gaan of op een andere manier door te gaan.

De komende tijd zal gekeken worden hoe zowel financieel als gelet op imago van beide partijen een passende oplossing gevonden kan worden. Of dit een rol voor Hiddink als technisch adviseur van de bond wordt of een definitief afscheid zal dan moeten blijken.

Hiddink trok na de 6-0 zege op Letland een rookgordijn op over zijn eigen toekomst en KNVB-directeur Bert van Oostveen zei nog niks te kunnen zeggen over de toekomst van Hiddink bij Oranje. Aangezien Oranje pas op 28 maart de volgende interland (Nederland – Turkije) speelt is er voor beide partijen tijd genoeg. “Ik blijf in dienst van de KNVB”, zei Hiddink zondag tegen Jack van Gelder. Waar hij op doelt is de vraag.

De kans dat Hiddink als een soort verbinding tussen de KNVB en enkele grote namen in de Nederlandse voetbalwereld, onder wie mensen zoals Johan Cruijff en Willem van Hanegem, gaat werken lijkt het meest voor de hand te liggen. De coach kan op die manier aanblijven bij de voetbalbond, in een functie op de achtergrond.

De huidige assistent Danny Blind is in ieder geval de eerste kandidaat om door te schuiven als bondscoach.