Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond om 20:30 uur een vriendschappelijk duel tegen de Verenigde Staten. Dit duel staat in het teken van de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van volgende week in en tegen Letland. Voor welke opstelling kiest Guus Hiddink?

De bondscoach kiest vermoedelijk voor een formatie met vier verdedigers, twee spelers voor de verdediging en twee spitsen ondersteund vanaf beide flanken. Van alle geselecteerde spelers zullen Stefan de Vrij , Ron Vlaar en Jeremain Lens niet in actie komen. Davy Pröpper, Tjaronn Chery en Steven Berghuis kunnen hun debuut maken in Oranje.

De Vrij en Vlaar zijn niet fit en daarom kiest Hiddink waarschijnlijk voor Bruno Martins Indi en Jeffrey Bruma in het centrum. De linksbackpositie wordt bezet door Jetro Willems en over de rechtsbackpositie lijkt Hiddink te twijfelen. Zowel Gregory van der Wiel als Daryl Janmaat zullen we één helft in actie zien.

Op het middenveld zal Wesley Sneijder niet vanaf de aftrap verschijnen. Daley Blind heeft de bondscoach weten te overtuigen en zal waarschijnlijk samen met Georginio Wijnaldum het middenveld vormen.

Robin van Persie heeft de aanvoerdersband gekregen en zal samen met Klaas-Jan Huntelaar in de aanval staan. Van links worden zij ondersteund door Memphis Depay, terwijl de rechterkant een vraagteken lijkt. Met Luciano Narsingh, Quincy Promes en Steven Berghuis heeft Hiddink drie opties.

De vermoedelijke opstelling:
Cillessen; Janmaat, Bruma, Martins Indi, Willems; Wijnaldum; Blind; Narsingh, Huntelaar, Van Persie, Depay.

Lees meer over: , ,