Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal verloor vrijdagavond met 3-4 van de Verenigde Staten. Na een riante 3-1 voorsprong gaf Oranje de wedstrijd in het laatste kwartier alsnog uit handen.

Genoeg om over na te praten dus met bondscoach Guud Hiddink, die opmerkte dat het een vreemd spektakel was, en vooral verdedigend veel gaten vielen: “Deze korfbalwedstrijd had ook 4-2 kunnen zijn, of meer. We hadden er meer kunnen maken, maar Amerika ook. Als je internationale wedstrijden speelt, dan moet je beter verdedigen.”

“Je ziet dat wij niet gewend zijn om zware internationale wedstrijden te spelen, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Achterin was het niet scherp genoeg. We laten te veel vrijheid en we doen de tegenstander niet pijn.”

Hiddink heeft echter nog wel vertrouwen in de wedstrijd tegen Letland: “Het wordt een andere wedstrijd in Riga. Het is ook geen kwestie van wakkerschudden, want dan zouden we slaperig gespeeld hebben. Dat vond ik niet. Het is een kwestie van ruiken waar gevaar dreigt. Daar zijn we niet goochem in. Dit geeft weer aan dat we geen topland zijn.”

Op de vraag of Ron Vlaar en De Vrij weer spelen volgende week antwoordt Hiddink: “De Vrij ben ik zeker van, Vlaar moet ik morgen en maandag nog testen. En ja, die spelen internationaal, ja.”

Lees meer over: ,