Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal heeft de sterke start van het WK (1-0 winst tegen Nieuw-Zeeland) geen vervolg kunnen geven. China bleek in de tweede groepswedstrijd te sterk. De Leeuwinnen verloren met 1-0.

Oranje zat vanaf het begin niet lekker in de wedstrijd. De Chinezen verdedigden goed en zochten na een tijdje met goed cominbatiespel de aanval. Dankzij uitstekende reddingen van Sari van Veenendaal (de vervanger van de geblesseerde Loes Geurts) bleef Nederland op de been, maar kon daar zelf nauwelijks kansen tegenover zetten.

In de 90e minuut ging het alsnog mis: Lisi Wang kroop uit de dekking en maakte het winnende doelpunt voor China.

Er is na de zure nederlaag echter nog geen reden tot wanhopen, want het blijft spannend in de poule van Oranje. Canada speelde even later namelijk gelijk tegen Nieuw-Zeeland.

De Leeuwinnen staan nu met drie punten derde in de groep, niet ver achter de nummers 1 en 2 Canada (vier punten) en Canada (drie). Nieuw-Zeeland staat laatste met één punt.

Een goed resultaat in de laatste groepswedstrijd tegen gastland Canada is belangrijk, aangezien de nummer 1 en 2 in de poule én de beste nummers drie door gaan naar de knockoutfase.

Lees meer over: ,