Vlag van Nederland

Reactie Hiddink na Letland – Nederland

EK 2016 Door op 13 juni 2015 om 00:44 uur

Hiddink bij Van Gelder

Bondscoach Guus Hiddink was na afloop van de wedstrijd Letland – Nederland opgelucht en blij. De overwinning op de Letten betekent weer een stap in de richting van het EK in Frankrijk dat over precies een jaar begint.

“Ik moet de jongens een compliment geven. Dit is niet eenvoudig na een lang seizoen”, zei de bondscoach tegen Jack van Gelder van de NOS.”Letland wilde ons de eerste vijf minuten verrassen, maar daarna zag je ze toch vooral naar achteren lopen. Ons tempo ging omhoog en hebben we ze af en toe stuk kunnen spelen.”


Meer over

De gouden wissel van Wijnaldum voor Van Persie was van tevoren al gepland: “We wisten hoelang we met Robin van Persie konden spelen. Dus dit was van te voren een beetje het plan. De herfst in september en oktober wordt zeer interessant.”

Hiddink ziet het met vertrouwen tegemoet. “Na het onverwachte succes op het WK van vorig jaar moest er wat worden omgebouwd en kwamen er andere spelers bij. Dan zie je vaak een terugval, ook bij andere landen. Er zit rek in het elftal, want er gaat een aantal jongens internationaal doorgroeien. Nu we gaan de goede kant op.”