Vlag van Nederland

Voor bondscoach Danny Blind zijn de wedstrijd tegen Wales en Duitsland van aankomende week zeer belangrijk. De bondscoach ziet de duels als een nieuwe start en wil gaan bouwen aan een hecht team: “Want als je geen absolute top bent, dan moet je een goed team vormen”, zei de bondscoach. “Zo’n ploeg zag ik heel even vlak voor het duel in IJsland. Helaas daarna niet meer.”

Blind wil ook graag een wedstrijd winnen, iets wat hem pas één keer lukte in vier kwalificatieduels: “Ik snap dat er zo naar mij wordt gekeken. Het gaat bij mij altijd om winnen. Maar er zal de komende week ook veel gesproken worden. En ik zal enkele spelers die nog weinig onder mij gespeeld hebben een kans geven.”

Ook de spelers willen een nieuwe frisse start maken, maar zijn de uitschakeling nog niet vergeten: “Maar ik zal de pijn van de mislukte kwalificatie tot en met het EK blijven voelen”, zei Arjen Robben. Oefenduels speel je om je voor te bereiden op een EK of WK, desnoods voor de play-offs. Maar wij moeten ons nu al richten op de start van de WK-kwalificatie volgend jaar september. Dat is nog heel ver weg.”

Lees meer over: ,