Vlag van Nederland

Robben: ‘Er is genoeg te bespreken’

EK 2016 Door op 10 november 2015 om 10:30 uur

Arjen Robben vlak na zijn blessure © Pro Shots

Arjen Robben meldde zich gisteren bij de selectie van het Nederlands elftal. De aanvoerder van Oranje was de laatste interlands afwezig en is pas net terug van een blessure. Toch vond hij dat hij erbij moest zijn.

“Het was misschien goed om bij Bayern in mijn ritme te blijven en door te trainen. Ik wil stabiel blijven en deze lijn tot de winterstop doortrekken. Maar ik heb aan de andere kant alweer een paar wedstrijden gespeeld, voel me prima en wilde hier absoluut bij zijn. Er is genoeg te bespreken”, zegt hij tegen de Telegraaf.


Meer over

Robben is er deze week bij om de nodige praatsessies van Oranje bij te wonen en te leiden. Hij zal vrijdag tegen Wales ook minuten maken. Daarna gaat hij echter weer terug naar zijn club. De wedstrijd tegen Duitsland laat hij dus aan zich voorbij gaan. “Ik heb eerder al met de bondscoach gesproken, maar dat ging meer over mijn persoonlijke situatie. En of ik mee wilde denken over de huidige gang van zaken. Dit is een nieuw beginpunt voor het Nederlands elftal. Dat slaat eigenlijk nergens op, maar het is wel de realiteit,” aldus Arjen Robben.

Robben is echter strijdvaardig: “We hebben het aan onszelf te wijten dat we nu waardeloze interlands spelen. Moeten keihard aan de slag om het tij te keren. Daar heb ik mijn ideeën over.”