Als er één plek is waar bondscoach Danny Blind flink moet puzzelen, dan is het wel de positie van de doelman. De bondscoach wisselde nogal de laatste wedstrijden van Oranje, en telkens als hij zijn keuze gemaakt lijkt te hebben verandert er weer iets in de situatie van de desbetreffende keeper. De beste kansen lijken momenteel voor Jeroen Zoet te zijn.

Na het vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona werd Jeroen Zoet gepromoveerd tot eerste doelman. Tijdens de interlands in september keepte de PSV-keeper ook, maar in oktober moest hij ineens plaatsmaken voor Everton-doelman Maarten Stekelenburg, die bij het Everton van Ronald Koeman helemaal leek opgeleefd.

Stekelenburg staat inmiddels echter ook niet meer in de basis bij zijn club, en daarmee verandert de situatie dus mogelijk opnieuw. Tijdens een blessure van Stekelenburg deed zijn vervanger, de Spanjaard Joel Robles het goed. Met hem in het doel is Everton al vijf duels ongeslagen en hij hield tevens vier keer ‘de nul’.

Daarmee is Jeroen Zoet momenteel dus de enige doelman van Oranje die een vaste basisplek heeft bij zijn club. Andere doelmannen die de afgelopen jaren onder de lat bij Oranje stonden zitten allemaal op de bank of zijn geblesseerd. Jasper Cillessen (FC Barcelona), Michel Vorm (Tottenham Hotspur)en Maarten Stekelenburg (Everton) zijn reservekeeper bij hun clubs, terwijl Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Tim Krul (Ajax) nog altijd op de weg terug zijn van zware blessures. Oranje speelt in maart de WK-kwalificatie-interland tegen Bulgarije en een oefeninterland tegen Italië.