Vlag van Nederland

Vanavond om 20.45 uur staat in het Stade de France in Parijs het duel tussen Frankrijk en Nederland op het programma. Het belang van dit duel is inmiddels wel duidelijk voor iedereen, en dus kijken we vol belangstelling vooruit op het duel tussen de Fransen en de Nederlanders.

Met nog vier duels te gaan is de stand in de poule van Oranje als volgt:

Pos. Land GW W G V DV DT DS Ptn
1 Zweden 6 4 1 1 12 4 +8 13
2 Frankrijk 6 4 1 1 11 5 +6 13
3 Nederland 6 3 1 2 13 6 +7 10
4 Bulgarije 6 3 0 3 8 12 -4 9
5 Wit-Rusland 6 1 2 3 4 10 -6 5
6 Luxemburg 6 0 1 5 6 14 -8 1

Zweden en Frankrijk staan drie punten voor op Oranje, waardoor een overwinning tegen de Fransen eigenlijk noodzakelijk is voor het Nederlands elftal. Anders wordt Oranje afhankelijk van het falen van Zweden.

Dat zal echter geen gemakkelijke opgave worden. De Fransen kunnen putten uit een vele malen diepere bron aan topspelers dan bondscoach Dick Advocaat dat kan. De Franse bondscoach Dieder Deschamps kan het zich zelfs permitteren om sterren als Benzema en Dembéle niet op te roepen. Dan nog kan de leidsman van de Fransen met gemak twee top elftallen opstellen.

Maar goed, we spelen met elf tegen elf en ook bondscoach Dick Advocaat heeft een aardige selectie op de been kunnen brengen. Al zijn er veel twijfels door transfers, blessureleed enzovoorts, de elf namen die straks starten moeten in staat worden geacht om het Frankrijk erg lastig te maken.

De vraag is in welke opstelling Advocaat dit gaat doen. Zal hij vasthouden aan het vaste 1-4-3-3 systeem of gooit hij de boel om en probeert hij de Fransen te verschalken met het ‘Van Gaal-systeem’ met vijf verdedigers en twee spitsen. Tijdens het WK van 2014 was Van Gaal daar zoals bekend erg succesvol mee.

De vermoedelijke opstelling van Oranje is als volgt:
Cillessen; Veltman, De Vrij, Hoedt, Martins Indi en Blind; Wijnaldum, Strootman en Sneijder; Robben en Promes.

Mocht Advocaat toch voor de volle ervaring kiezen, dan zal Van Persie vermoedelijk spelen op de plaats van Promes, of in een 1-4-3-3-systeem in de plaats van Bruno Martins Indi. In dat laatste geval kan hij echter ook kiezen voor zijn vaste spits Vincent Janssen. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zal het bekend zijn wie Advocaat het veld op stuurt.

Wedstrijdinformatie

Tegenstander
Frankrijk (7e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Kwalificatiewedstrijden
Periode
Aanloop WK 2018
Wedstrijddatum
31 augustus 2017
Aanvang wedstrijd
20:45 uur
Stadion, plaats
Stade de France, Parijs ( Saint-Denis )
Uitzending
NOS om 20:00 uur

Lees meer over: , ,