Door een blessure moet Jeffrey Bruma de interlands met Schotland en Roemenië helaas aan zich voorbij laten gaan. De verdediger heeft een zware knieblessure en zag Oranje de afgelopen maanden het WK mislopen.

Tegenover Telesport kijkt hij terug op de afgelopen tijd bij Oranje, waar ook het vertrek van Blind een grote rol speelde: “Het is heel lastig om van een afstand toe te kijken en je kunt niks doen. Dat is gewoon frustrerend. Het is ontzettend jammer dat we het WK niet gehaald hebben. Nu moet deze generatie vier jaar wachten op de volgende kans.”

Bruma miste ook al het duel met Bulgarije, wat achteraf gezien het sleutelduel leek en waarna Blind zijn ontslag kreeg: “Ik heb voor die wedstrijd nog contact gehad met Blind of ik Bulgarije-uit nog zou kunnen halen. Het was toen nog niet direct duidelijk dat het zo ernstig zou zijn met mijn knie. Ik heb altijd een goede band gehad met de bondscoach. Hij gaf mij vertrouwen en is de bondscoach geweest die mij het meest heeft laten spelen. Het was best lastig om te accepteren dat hij weg moest.”