Vlag van Nederland

Wie o wie wordt de aanvoerder van het Nederlands elftal? Virgil van Dijk noemde het al ‘een droom’ en ook Stefan de Vrij zou het een geweldige eer vinden als hij de band mag dragen.

De verdediger kent eindelijk weer een goede periode in zijn carrière. Hij speelde dit seizoen al veel duels voor zijn club Lazio en is topfit. “Ik speel goed, mag ik wel zeggen. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit in deze periode van het seizoen al 35 duels heb gespeeld”, zegt hij tegen AD Sportwereld.

Dat was de laatste jaren wel anders: “Ik ben er de laatste tijd veel te vaak niet bij geweest.” In september 2015 raakte hij geblesseerd aan zijn knie en miste daarna bijna alle interlands: “Die knieblessure heeft me een jaar gekost. En daarna was er ook vaak iets als Oranje bijeen kwam. Een voetblessure en vorig jaar weer een liesblessure. Maar nu gaat het gelukkig goed.”

In tijd bij Feyenoord werkte De Vrij samen met trainer Ronald Koeman. Die pakte hem destijds de aaanvoerdersband af, om deze om de arm van Graziano Pellè te doen. Toch denkt de Vrij positief terug aan zijn tijd onder Koeman. “Ik ken Koeman als een goede trainer die tactisch erg sterk is. En ach, met iedereen kan je wel eens een akkefietje hebben.”

Wellicht maakt diezelfde trainer hem nu wel aanvoerder, want De Vrij is één van de kanshebbers: “Heeft Virgil van Dijk gezegd dat het aanvoerderschap voor hem een droom zou zijn? Dat is niet zo raar toch? Dat geldt denk ik voor iedere voetballer. Dus ook voor mij.”

Lees meer over: , ,