Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal is na de duels tegen Peru en Frankrijk blijven steken op een zeventiende plek op de nieuwe FIFA-ranking. De overwinning op de Zuid-Amerikanen en nederlaag tegen de Fransen hebben geen invloed gehad op die positie.

België en Frankrijk zorgen met de nieuwe ranking voor een primeur door samen aan de leiding te gaan. Dat is in het 25-jarige bestaan van de ranking niet eerder voorgekomen. Zowel de Belgen als de Franse wereldkampioenen komen na de afgelopen interlandperiode uit op 1.729.

De top tien wordt daarachter gevuld door Brazilië (1.663 punten), Kroatië (1.634), Uruguay (1.632), Engeland (1.612), Portugal (1.606), Zwitserland (1.598), Spanje (1.597) en Denemarken (1.581).

Bondscoach Koeman ziet daarnaast dat Argentinië, Chili, Duitsland, Colombia, Zweden en Mexico ook nog boven Nederland staan. Polen, Italië en Peru zitten Oranje echter ook op de hielen, dus de komende maanden kan er flink wat veranderen.

Koploper België is de komende maand tegenstander van Oranje in een oefenduel. In het kader van de Nations League komt Duitsland op bezoek.

Lees meer over: ,