Vlag van Nederland

Middenvelder Kevin Strootman krijgt de laatste jaren veel kritiek over zijn spel in het Nederlands elftal. De speler van Olympique Marseille legt zich echter niet zonder slag of stoot neer bij een reserverol in het Nederlands elftal. “Ik moet gewoon zorgen dat de bondscoach niet om mij heen kan.”

De 28-jarige Strootman is kritisch genoeg om te zien dat het beter kan en moet:”Ik snap ook wel dat ik de laatste jaren minder heb gespeeld in het Nederlands elftal. Maar ik speelde wel goed voor mijn club. Dan ga je dingen analyseren en vraag je je af hoe dat komt. Ik weet het antwoord niet precies maar weet wel dat het beter moet.”

Tegen Peru mocht Strootman nog een helft meedoen, maar tegen Frankrijk bleef hij op de bank: “Dat is niet wat ik wil. Maar voor het Nederlands elftal is het wel goed dat er weer nieuwe talenten opstaan. En voor mij uiteindelijk ook, want van concurrentie word je beter.”

Zaterdag speelt Oranje het duel tegen Duitsland om de Nations League. Drie dagen later is België de tegenstander in een oefenduel.

Lees meer over: ,