Vlag van Nederland

Tegen België liet Memhpis Depay weer eens zien hoe goed hij kan voetballen. Ook niet onbelangrijk, de spits zelf voelt zich ook goed bij Oranje: “Ik voelde me vrij. Ik ben ook superhappy buiten het veld, dat is ook belangrijk. Verder voel ik het vertrouwen van de bondscoach. Ik heb alles op een rijtje.”

Memphis ziet ook in het team iets gebeuren: “Ik denk dat we als team goed gespeeld hebben vandaag, met name in de tweede helft. We hebben in fases laten zien dat we goed kunnen voetballen.”

“We kunnen niet meer terug. We zijn een weg ingeslagen en het moet alleen maar beter worden”, zei hij na afloop van het duel met België verder. “We moeten altijd minimaal een 6 halen en dan hebben we spelers die individueel het verschil kunnen maken.”

De sfeer rond Oranje is ook anders merkt Memphis: “Dat is ook logisch. Als het niet goed gaat, merk je dat aan alles; aan de media, in het land en binnen de groep. Er zijn nu veel nieuwe jongens bij en het is tijd voor andere spelers om op te staan. Je merkt dat dat positief is, we verdedigen elkaar als team. Als iemand een steekje laat vallen, corrigeren we dat met elkaar.”

Lees meer over: ,