Vlag van Nederland

Als het aan Hertha BSC-trainer Pal Dardai had gelegen dan had zijn pupil Javairo Dilrosun (20) nog geen uitnodiging voor Oranje gekregen van bondscoach Ronald Koeman. De jonge buitenspeler moet vooral niet denken dat hij er al is nu hij zich Oranje-speler mag noemen: “Er wordt hier te vroeg gejuicht.”

De 42-jarige was duidelijk in zijn oordeel nadat hij hoorde dat Dilrosun een uitnodiging van Koeman had ontvangen voor de interlands met Frankrijk en Duitsland: “Natuurlijk ben ik blij voor hem, maar het gaat allemaal te snel. Hij werd bejubeld na zijn sterke optreden in het begin, maar de laatste tijd is het mager. Hij moet zich verder ontwikkelen. Alleen dribbelen met de linkervoet is niet voldoende.”

Dilrosun speelde de eerste weken dit seizoen erg sterk, maar volgens zijn trainer zit de klad erin de laatste weken: “Als hij tot de Kerst zo had gespeeld als in zijn eerste twee, drie wedstrijden, dan oké. Maar Jeff moet veel dingen veranderen en zich verder ontwikkelen en niet meteen over ik weet niet wat praten. Hij heeft geweldig veel potentie en moet ijverig blijven. Als hij dat doet, kan het wat worden. Maar het was in Düsseldorf en ook in Darmstadt te mager.”

Lees meer over: , ,