Vlag van Nederland

De nieuwbakken international Javairo Dilrosun weet niet waarom zijn trainer Pal Dardai bij Hertha BSC zich afgelopen weekend zo kritisch uitliet over hem. De trainer zei dit nadat Dilrosun was opgeroepen voor Oranje: “Natuurlijk ben ik blij voor hem, maar het gaat allemaal te snel. Hij werd bejubeld na zijn sterke optreden in het begin, maar de laatste tijd is het mager. Hij moet zich verder ontwikkelen. Alleen dribbelen met de linkervoet is niet voldoende.”

Dilrosun weet niet waarom zijn trainer zo kritisch op hem is: “Misschien wil hij mij scherp houden of is hij bang dat ik ga zweven. Maar dat is niet het geval hoor. Ik blijf gewoon normaal doen hoor en hard werken. Ik zal hem het volgende week wel even vragen.”

Vrijdag tegen Frankrijk, of anders zeker maandag tegen Duitsland, hoopt hij zijn debuut te maken. Zijn oma zal dan één van de fans op de tribune zijn: “In mijn jeugd sliep ik vaak bij mijn oma. Zij woonde aan het Zaandammerplein in de Spaarndammerbuurt. Daar voetbalden we iedere dag. Als ik wakker werd dan zag ik al iedereen ballen daar. Nee, dat is nu veel minder. Nu voetballen veel jongeren thuis voor de tv op de computer.”

Lees meer over: , ,