Vlag van Nederland

Het jaar 2018 zit er bijna op, maar in 2019 staan er voor het Nederlands elftal weer genoeg mooie wedstrijden op het programma. In maart start al de EK-kwalificatie voor het EK 2020, dat in maar liefst twaalf steden gespeeld gaat worden, waaronder Amsterdam.

Als toetje staat in juni ook nog eens de Final Four van de Nations League op het programma. Daar vecht Oranje met Engeland(tegenstander in de halve finale), Zwitserland en gastland Portugal uit wie zich kroont tot de eerste winnaar van de nieuw opgezette Nations League.

In september, oktober en november speelt Oranje daarna nog eens zes EK-kwalificatieduels, waarvan vier uitduels. Wie van jullie reist het Nederlands achterna richting Duitsland, Noord-Ierland, Wit-Rusland of Estland volgend jaar? Natuurlijk kunnen de mannen van bondscoach Ronald Koeman alle steun gebruiken, maar durf jij de reis naar voornamelijk Estland en Wit-Rusland, toch niet de meeste bekende landen voor ons, wel aan?

Je ontkomt er natuurlijk niet aan om het vliegtuig te pakken die kant op, en gelukkig is dat meestal wel goed geregeld. Last van teveel vertraging waardoor je je vreselijk moet haasten voor de wedstrijd? Meestal kun je wel een vergoeding voor de vertraging van je vliegtuig ontvangen, kun je toch weer een lekker extra biertje van drinken of in die landen zelfs uitgebreid van uit eten.

Wat is er voor oranje-fans te doen in Wit-Rusland?

In de hoofdstad Minsk zijn wel aardig wat hoogtepunten te zien. Een mooi kasteel, Botanische tuinen, Het museum van de grote Patriottische oorlog en de nationale bibliotheek zijn zeker een bezoekje waard. De Svislotsj rivier brengt ook een leuke sfeer in de stad.

Het eten en drinken is ook niet verkeerd in de Wit-Russische hoofdstad. Je eet er veel aardappelen en pannenkoeken met jam of vlees. Koude soep wordt daarnaast ook veel gegeten, net als verschillende soorten brood. Er zijn ook veel verschillende soorten brood te koop. Als je in een restaurant uit eten gaat zal je avond vaak opgeleukt worden met muzikanten en danseressen.

Ook voor een alcoholische versnapering kun je in Minsk wel terecht. De prijzen zijn hiervoor extreem laag.

Wat doet de Oranjefan in Estland?

De hoofdstad van Estland is Tallin, een leuke stad voor de Oranje voetbalfan. De historische binnenstad van Tallin is grotendeels nog in stand uit de 13e en 14e eeuw, zeer de moeite waard dus. Het wordt ook wel de middeleeuwse parel van Europa genoemd.

De nieuwe delen van de stad komen echter steeds meer op en zijn ook de moeite waard. Het geeft de stad een mooie mix van oud en nieuw, en dat biedt leuke afwisseling. De keuken in Estland kent veel invloeden uit Duitsland en Scandinavië Er wordt veel vlees gegeten, zoals bloedworst, hertenvlees, wild everzwijn en gegrild hert. In sommige restaurants kun je zelfs berenvlees eten.
Ook typisch Ests zijn hartige pannenkoeken, forrell (gerookte forel) en praetud sae (gefrituurd brood).

Estland is ook bekend om de vele vreemde wodka’s die in de hoofdstad worden verkocht, zoals bijvoorbeeld knoflookwodka en peperwodka. Genoeg te doen voor een leuk voetbaltripje dus!

Lees meer over: ,