Vlag van Nederland

Het houdt de laatste weken niet op voor Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. Nadat hij vorige week al werd uitgeroepen tot beste verdediger en beste speler van het afgelopen jaar in Europa maakt hij nu ook kans om uitgeroepen te worden tot Wereldvoetballer van het Jaar. Dat is een prijs die door wereldvoetbalbond FIFA uitgereikt wordt op 23 september aanstaande.

Net als vorige week zijn ook nu Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de concurrenten voor Van Dijk, die vorig seizoen de Champions League won met zijn club Liverpool. Er werd gestemd door de bondscoaches en aanvoerders van alle bij de FIFA aangesloten landen, een aantal geselecteerde journalisten en voetbalfans via een online poll.

Volgens de gokkantoren is Van Dijk opnieuw de grote favoriet om te winnen. Bij iedere euro die je voor de bekendmaking van de laatste drie op Van Dijk inzette, maak je slechts 25 cent winst als de Liverpool-verdediger ook echt wint. Bij Messi is dat 2,50 euro en bij Ronaldo zelfs 20 euro. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zaten ook bij de laatste tien, maar overleefden de schifting niet.

Van Dijk is overigens niet de enige Nederlander die kans maakt op een FIFA-prijs. Sari van Veenendaal maakt nog kans om uitgeroepen te worden tot beste keepster van de wereld en haar coach bij Oranje Sarina Wiegman staat op de shortlist voor beste coach in het vrouwenvoetbal.

Als laatste hebben ook de supporters van oranje afgelopen zomer in Frankrijk kans op een prijs. De Oranjefans zijn genomineerd voor de Fan Award.

Lees meer over: , , ,