Vlag van Nederland

Net als iedere interland kijken we een dag later terug op het duel dat Oranje gespeeld heeft. Het ging maandagavond tegen Estland niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk werd er toch een keurige 0-4 zege geboekt. Maar hoe deden de spelers van Oranje het?

Jasper Cillessen – 7

Lastig te beoordelen, want kreeg werkelijk niks te doen. Laten we het erop houden dat hij zijn doel gewoon keurig schoonhield.

Joël Veltman – 6,5

Probeerde flink aan te vallen, maar komt voetballend dan toch iets tekort. Toch speelde Veltman een prima wedstrijd.

Matthijs de Ligt – 7

Deed weinig fout in de verdediging, maar zou misschien wat meer op mogen komen. Toen hij dat deed scoorde Memphis in de laatste minuut ineens door een assist van De Ligt.

Virgil van Dijk – 7,5

Als leider achterin zorgde hij ervoor dat Estland geen enkele échte kans wist te creëren. Toont zich een echte aanvoerder en laat zien waarom hij de beste van de wereld is.

Daley Blind – 7

Had het afgelopen vrijdag tegen Duitsland erg lastig, maar herstelde zich goed tegen de Esten. Probeerde veel mee aan te vallen en stond goed gepositioneerd.

Davy Pröpper – 6

Werd opgesteld om meer voetbal te brengen dan Marten de Roon, maar kreeg dit slechts mondjesmaat voor mekaar. Een krappe voldoende voor Pröpper dus.

Frenkie de Jong – 7

Als regisseur op het middenveld

Georginio Wijnaldum – 6,5

Speelde een degelijke wedstrijd en pikte zijn goaltje (de 0-4) mee. Had wel lange tijd moeite een gat te vinden in de Estische muur.

Donyell Malen – 6

Deed wat Koeman van hem vroeg, zorgen voor diepte. Verder wist hij niet zo zijn stempel op de wedstrijd te drukken als tijdens zijn invalbeurt tegen Duitsland.

Memphis Depay – 7

Twee assists en een goal, geen slechte cijfers voor Depay in zijn 50e interland. De eerste helft was nog moeizaam, maar opnieuw speelde hij een zeer goede tweede helft.

Ryan Babel – 7,5

Met twee goals en een geweldige werklust was ‘good old’ Babel opnieuw erg belangrijk voor Oranje.

De invallers van Oranje, Luuk de Jong, Steven Berghuis speelden te kort om goed te kunnen beoorden.

Ronald Koeman – 7 

Kreeg zijn ploeg maar matig aan het voetballen, maar met geduld won Oranje uiteindelijk vrij eenvoudig van Estland. Op naar Noord-Ierland.

Lees meer over: