Vlag van Nederland

Waarschijnlijk zal Ajacied Sergiño Dest op zeer korte termijn een keuze moeten maken over zijn interlandcarrière, zo meldt de Telegraaf. De rechtsback van Ajax heeft zowel een Amerikaans als Nederlands paspoort, en kan dus kiezen voor welk land hij uit wil komen.

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter zou volgens de krant van plan zijn om Dest op te roepen de komende periode en hem speelminuten te geven in een kwalificatieduel. Zodra dat gebeurd is kan hij niet meer voor Oranje uitkomen. Dat kan nu nog wel, aangezien hij alleen twee oefeninterlands voor USA speelde.

Ihattaren kiest vóór 2020

Ook de case van Mohamed Ihattaren houdt de gemoederen bezig. Volgens de Telegraaf had de KNVB al contact met de familie en de speler zelf, maar is de keuze i.v.m. de zieke vader van de middenvelder nog even vooruit geschoven. De KNVB en bondscoach Koeman respecteren de wens van Ihattaren om de komende interlandperiode bij zijn vader in het ziekenhuis door te brengen.

De Telegraag gaat ervan uit dat hij nog wel dit jaar de knoop door zal hakken: ‘Bij de KNVB en PSV vermoeden ze dat Ihattaren voor januari 2020 laat weten of hij kiest voor Nederland of Marokko’, schrijft De Telegraaf. 

Lees meer over: ,