Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen hebben vanavond gewonnen van Slovenië, maar willen waarschijnlijk weinig woorden vuilmaken aan die overwinning. Nederland liet zich bepaald niet van zijn beste kant zien en kwam goed weg met de 4-2 eindstand.

In de derde kwalificatiewedstrijd van de vice-wereldkampioen was het al na 11 minuten raak voor thuisploeg Slovenië. Sari van Veenendaal kon in eerste instantie redden, maar Mateja Zver scoorde uit de rebound.

Een kleine 20 minuten later zette Vivianne Miedema de gelijkmaker op het scorebord, al duurde het tot in de tweede helft voor de Leeuwinnen op voorsprong kwamen. Lineth Beerensteyn kopte raak uit een mooie voorzet van Merel van Dongen.

Die voorsprong werd echter snel tenietgedaan, toen Korosec in 68e minuut vrij spel kreeg en de 2-2 maakte. Zo moesten de Leeuwinnen in de laatste twintig minuten alles op alles zetten om puntverlies te voorkomen. Dat lukte uiteindelijk, door twee rake vrije trappen van Sherida Spitse. Een zeer moeizame overwinning voor Oranje, maar wel de derde zege op rij in de kwalificatie voor het EK 2021.