Vlag van Nederland

Gisteren speelde Roemenië in extremis met 1-1 gelijk tegen Noorwegen. Niet zo belangrijk voor ons zou je zeggen, maar niks is minder waar. Door het gelijke spel blijft Roemenië (voorlopig) steken op plek drie in hun poule, waardoor plaatsen voor het EK nog lang geen zekerheid is.

Waarom dat belangrijk is voor Nederland zit als volgt. Het EK wordt volgend jaar in twaalf landen en dus twaalf stadions gehouden. Loting heeft uitgewezen dat Nederland en Roemenië, mits ze het EK allebei halen, sowieso bij elkaar in de poule zitten. De Johan Cruijff Arena zal samen met de Roemeense Arena Nationala in Boekarest gebruikt worden voor de wedstrijden in de poule van Nederland en Roemenië.

Nederland en Roemenië zullen allebei twee duels thuis spelen, en het onderlinge duel zal in één van beide stadions gespeeld worden. Dit wordt bepaald door middel van loting. Mocht Roemenië zich echter niet plaatsen voor het EK dan speelt Oranje de duels alledrie sowieso thuis.

We houden de resultaten van Roemenië de komende maand dus ook maar even in de gaten. Zij spelen nog thuis tegen Zweden en uit in Spanje.